LaborMed Pharma

Detalii

Client

— Labormed Pharma

An

— 2008

Descriere

Client

LaborMed Pharma este un grup farmaceutic românesc, cu capital privat, fondat în 1991, având o activitate integrată în domeniul dezvoltării de medicamente generice în forme orale solide, al producţiei şi al distribuţiei de medicamente. Compania LaborMed Pharma s-a impus rapid pe piața romanească datorită direcțiilor privind dezvoltarea portofoliului, calității produselor şi profesionalismului echipei sale.

Identitate vizuală

LaborMed Pharma ne-a contactat în vederea unui proces de rebranding aplicat pe portofoliile sistemului nervos central (SNC) și antidiabetice orale (ADO). Aceste două portofolii  nu aveau o imagine clar definită, fiind confunade cu un produs și nu cu un portofoliu de produse. Obiectivul campaniei a fost  relansarea celor două portofolii. Fiind produse etice cu prescripție medicală, cu un target selectiv  (medicii specialiști: diabetologi, neurologi) , imaginea SNC sau ADO, nu putea fi una ”pur comerciala„ . Elementele valoroase ale moştenirii de brand (accesibilitatea, umanitatea, spiritul de cooperare) au fost păstrate, lor adăugându-li-se atribute însuşite de companie în ultimii ani, precum modernitatea, orientarea spre performanţă şi eficienţa.

ADO

Ideea centrală a antidiabeticelor orale a fost  susținută de echilibru (medicația ducea la echilibrarea insulinei, esențială în tratament). Plecând de aici am construit logo-ul (echilibrul sugerat de rotiță cu cele 6 medicamente ale portofoliului) și noul slogan “Echilibrul de care ai nevoie” cu un ton de comunicare natural şi uman.

SNC

Vechea imagine a produselor portofoliului SNC, nu lăsa să se înțeleagă ce reprezintă în fond acest portofoliu și cui se adresează. Direcția pe care am ales-o a avut la bază “armonia și încrederea” . A fost construit logo-ul, format dintr-o abreviere SNC alăturată rombului (ca simbol al spiritului, al vietii). Imaginea profilului uman (metalic rece) vine să întărească contrastul între fragilitatea bolii neuro și încrederea dată de medicația SNC.

Proiecte similare